Amos Rex avattu Helsingissä

Uusi taidemuseo (sana museo tuntuu liian tunkkaiselta tässä yhteydessä) Amos Rex on avattu Lasipalatsiin legendaarisen Bio Rex elokuvateatterin yhteyteen. Liikemies Amos Anderssonin säätiöimän omaisuuden suomilla resursseilla on rakennettu huikea uusi tila keskelle kaikkea.

Ensimmäisen näyttelyn on rakentanut teamLab tajunnan räjäyttäväksi teknologiseksi kudelmaksi. Digitaalisesti toteutettu äänen, kuvan ja interaktiivisten elementtien jännittävä kokonaisuus pitää itse kokea.

Itse harmittelin kun pari vuotta sitten päädyttiin kielteiseen ratkaisuun Guggenheim pyrkimyksissä. Mielestäni Helsinki tarvitsee arkitehtoonisen ja selvästi yksilöivän maamerkin, jolle kaupungin markkinointikin voitaisiin rakentaa. Amos Rex on maan alla, joten se ei pelkästään pikanteilla sisäpihan ikkunaulokkeilla tuo tätä elementtiä Helsingille. Uskon kuitenkin, että Amos tuo selvän uuden attraktion matkailijoille.

Turkulaisena mukailen uudestaan Turun mainoslauseen "Varför Paris, vi har ju Åbo"  ~ "Varför Guggenheim, vi har ju Amos Rex".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti