Sammakon kirjasyksyn avaus Turun ylioppilasteatterissa 3.9.18

Sammakon kustantaja Seppo Lahtinen ja kustannustoimittaja Helena Kulmala esittelivät uusia kirjoja ja haastattelivat niiden kirjoittajia. Iltaa vietettiin ylioppilasteatterin näyttämön lavasteissa. Ilta aloitettiin Pete Suhosen "Myrskyn ratsastaja" kirjan esittelyllä ja haastattelulla. Kirja kertoo tarinan turkulaisesta Seppo Murajasta, joka teki uskaliaan yrityksen kiertää maapallo 5 metrisellä moottoriveneellä. Jännittävä ja traaginen tarina.

Joakim Juvelen ja Anni Nykänen ovat nuoria sarjakuvataiteilijoita ja molemmilta on julkaistu uudet albumit. Annin haastattelu sai aikaan useita naurunpyrskähdyksiä kun vastaukset liukuivat usein stand up -komiikan puolelle.

Juri Nummelin on koonnut turkulaisen elokuvakriitikkolegendan Tapani Maskulan kritiikeistä parin sadan otoksen kokoelman. Hyvä selailuteos niistä 200 elokuvasta, jotka kaikkien tulisi nähdä.

Aku-Tuomas Mattila on kirjoittanut raisiolaisen SIG -yhtyeen tarinan. Uusi kirja ilmestyy tänä syksynä. Siitä lisää Turun kirjamessujen yhteydessä.

Illan päätti Helenan haastattelema Heikki Kännö ja uusi Sömnö. Tajunnanvirtamaisesti edennyt haastattelu valotti kirjailijan teemoja, motiiveja ja menetelmiä...ja yhtymäkohtia Mehiläistiehen ja tuleviinkin romaaneihin.

Illasta jäi hyvä maku, hieman kuin viinin bukee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti